Johanna Maier

Johanna Maier 1951 yılında, Radstadt, Salzburg’da doğdu. Şef / garson eğitiminden sonra ilk olarak hizmet sektörüne konsantre oldu. Katıldığı bir yarışmasında gelecekteki kocası Dietmar ile tanıştı ve ilk iş deneyimini Paris’de edindi.
1971 yılında Filzmoos’da evlendi ve 1971&1987 yılları arasında Simone isimli bir kızı, Tobias, Dietmar ve Johannes’in isimlerinde oğulları oldu.

Yirmibeş yıl önce, eşinin annesinin (1984) ölümünden sonra, Johanna Maier’in işi adım adım tüm hayatını kapsadı ve yöresel yemekler yerini ışık saçan, inovatif ve çekici şekilde düzenlenmiş yemekler almaya başladı.

Dieter Müller, Hans Haans, Jean-Georges Vongerichten gibi dünya mutfaklarının önemli isimleriyle birlikte çalışma fırsatı buldu. Böylece mutfak sanatları ve gastronomi konusunda kendini daha da geliştirme imkanı bulan Maier, bu isimlerle birlikte New York, Hong Kong gibi kentlere ziyaretlerde bulunarak dünya mutfağının inceliklerini öğrendi.

Tayland Prensi Montri için kraliyet evinde yemek pişirdi. Disiplini, mükemmeliyetçiği, tutkusu, fikirleri ve olağanüstü inceliği ile Johanna Maier uluslararası gurme sahnesinde önemli bir role sahip.

Dört Gault Millau (İlk 4 ödül alan kadın şef), iki Michelin Yıldız, Trophée Gourmet for creative cooking, Woman of the Year 2008, S.Pellegrino – best rating for Austria ve Five Stars à la Carte ödüllerini alan Maier, halen hem Avusturya Filzmoos'taki ünlü restoranında hem de Relais & Chateaux'un mutfağında konuklarına unutulmaz deneyimler yaşatmaya devam ediyor.