Kaya Demirer

Ankara Koleji mezunu , İngiltere’ de otel ve yiyecek-içecek işletmeciliği (University Of Surrey 1988-1991) eğitimi aldıktan sonra, Bodrum Yalıkavak’ ta otel işletmeciliği ile profesyonel hayatına başladı.

1994 yılında Bodrum Gümüşlük ile (Karaf Restaurant) ilk restaurant yatırımı ve işletmeciliği deneyimini yaşadı. 5 yıllık başarılı bir dönemden sonra sırasıyla Ankara (1998 Karaf Restaurant) , Bodrum Gölköy (Havana Beach- Karaf 2001) ve İstanbul ‘da Niş 2002 ile yatırımlarına ve işletmecilik hayatına devam etti.

Reina Niş 2003, G by Karaf (Reina 2004) ve 2007 yılında da Topaz ‘ı İstanbul yeme içme dünyasına kazandırdı. 2010 yılının 2. yarısında Topaz, Blue Topaz, Niş, Lipsi isimli markalarını bir arada toplayan şirketindeki hisselerini ortağına devredip , 2012 yılında Sofa Otel’in roofunda Frankie İstanbul Restaurant’nı açtı. Zorlu Center’da bulunan Jamie’s Italian’ı Türkiye’ye getirmiş olup aynı zamanda 3 dönemdir TURYİD Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir.