Maria Canabal

Maria Canabal gazeteci, restoran kritikçisi ve yemek yazarıdır. Uluslararası önemli gastronomi kongrelerinin küratörlüğünü, üniversite ve beş kıtada farklı etkinliklerde okutmanlık yapar. Birçok ödül ile onurlandırılmış ve Madrid Kadınlar Haftası Vakfı (Foundation Madrid Women’s Week) tarafından 2015 yılında "gastronominin en etkili kadını" olarak seçilmiştir.

Son kitabı "Coquilles Saint-Jacques" (Deniz Tarağı) Gourmand Yemek Kitabı Ödülleri (Gourmand Cookbook Awards) tarafından "En İyi Tasarım Yemek Kitabı" ödülünü almıştır. Aynı zamanda gastronomi dünyasında çeşitliliği teşvik eden uluslararası bir platform olan Parabere Forum’un başkanıdır.

Maria, Toulouse Üniversitesi (Fransa) hukuk eğitiminden sonra Madrid Complutense Üniversitesi’nde (İspanya) Gastronomik Gazetecilik okumuş ve Madrid'de Ferran Adria Camilo Jose Cela Üniversitesi’nde (İspanya) mezun olmuştur.

Paris, Madrid ve Kopenhag şehirlerinde yaşayan Maria bir çok dil bilmektedir.