Sergi Arola

İspanyol üst düzey yemeğin en yaratıcı beyinlerinden biri olarak kabul edilen Sergi Arola Barselona'da doğdu, Madrid’i gastronomik evi yaptı. Genç yaşta evde dedesi için yemek yapmaya başladı.

1985 yılında Barselona’da henüz açılmış Otelcilik ve Restaurant İşletmeciliği Okulu’na kaydını yaptırırken müzik tutkusunu hiç bırakmadı ve 80'lerin Barselona'sında alternatif sanat sahnesinde saygın bir grup olan "Los Canguros"’da beste yaparak gitar çaldı ve eğitimine devam etti. Okulun son senesinde, Sergi  yaratıcı mutfağı keşfettiği L'Aram Restaurant’da çalışmaya başladı.

1995 yılında Talaia Mar Restaurant’da, o zamanlar Ferrán için Barselona’da önemli bir proje olan Ferrán Adrià takımının bir parçası haline geldi. Ferrán tarafından El Bulli Restaurant’da et bölümüne Chef de Partie olarak seçildi aynı zamanda creative stüdyosunda Ferrán’a yardımcı oldu. Bu arada “ Victoris Signature Cuisine” Yarışması’nı kazanan ilk Bask olmayan kişi oldu.

El Bulli’den ayrıldıktan sonra, daha fazla öğrenmek ve Pierre Gagnaire ile çalışmak için Paris'e taşındı. 1997 yılında Sergi’ye onun mutfak stilini memnuniyetle karşılayan Madrid’de kendi restoranını açma fırsatı verildi. Kısa süre sonra, 1998 yılı Aralık ayında, ilk restoranı "La Broche"  mütevazı versiyonu ile ilk Michelin yıldızına layık görüldü. Üç yıl sonra, Şubat 2000'de, Sergi "La Broche. Sergi Arola" adı ile restoranını Occidental Miguel Ángel Otel’e taşıdı. Sergi ve restoran müdürü eşi Sara Fort, 2000 yılının Aralık ayında La Broche için ikinci Michelin yıldız ile ödüllendirildi ve Sergi, 2003 yılında yılın şefi olarak ulusal gastronomi ödülünü aldı.

Şubat 2008’de Sergi birkaç ay sonra iki Michelin yıldızın laik görüleceği Madrid’de yeni amiral gemisi Sergi Arola Gastro Restaurant’nı açmak için La Broche’u bıraktı. Daha sonra, kendi mutfak anlayışını tanıtmak amacıyla her kıtada mutfak etkinliklerine katılarak seyahat etti.

Bugün Arola restoranları, İstanbul, Verbier, Mombassa, Barselona, ​​İbiza dahil olmak üzere dünya çapında yayılmıştır.