Antonio Carluccio

Tüm dünyada Carluccio’s adını taşıyan 100’den fazla restoranı ile hizmet veren ve tüm dünyada İtalyan mutfağının babası olarak anılan Antonio Carluccio, İtalya’nın Vietri Sul's Mare kasabasında dünyaya gelmiş. Çocukluğundan beri yemeğe karşı özel bir ilgisi olan Antonio Carluccio, bu tutkusunu babasının arkadaşlarıyla birlikte evlerinin çevresindeki dağlarda mantar ararken keşfetmiş. 1975’te Londra’ya yerleşmiş ve 1997 yılında Carluccio’s ismiyle ilk restoranını hayata geçirmiş. Pek çok yemek kitabının yazarı Antonio Carluccio, bugün Carluccio’s ekibi ile birlikte bir yandan menü geliştiriyor ve şefleri eğitiyor, diğer yandan da yeni projeler üstünde çalışıyor.

Geleneksel İtalyan mutfağının en önemli temsilcilerinden Antonio Carluccio,
İtalya’nın güneyinde doğup kuzeybatısında büyümesinin hayatındaki etkilerini, çocuk yaşta babasıyla mantar toplama ve avlanma serüveninin kendisini nasıl dünyanın en önemli şeflerinden biri haline getirdiğini Gastromasa’da anlatıyor.