Andoni Luis Aduriz

Restoranı Mugaritz ile 2016 yılında The World’s 50 Best Restaurants listesinde 7. Sırada yer alan Andoni Luis Aduriz, Bask bölgesinin en başarılı şefleri arasında gösteriliyor. Başarısını 2000 ve 2005 yıllarında gelen 2 Michelin yıldızıyla da taçlandıran Aduriz, menülerinin konseptini “az çoktur” diye tanımlıyor. Aduriz; “Doğal ürünler, başarılı üreticiler ve ilham alınarak yapılan işlerle tabak oluşturuyoruz” diyor.

Fransa’da "Omnivore", "Le Figaro", Japonya’da "Brutus", "Cuisine Kingdom", Latin Amerika’da "The Trade" and "Republic" ve ABD’de "Time" ve "The Observer" gibi yayınlarda sıklıkla adından söz ettiren Aduriz, restoranı Mugaritz ile İspanya ve Portekiz’in en iyi restoranlarını listeleyen Repsol Guide’da 3 Repsol Güneşine sahip. Aduriz, gastronomi alanındaki yaratıcı ve yenilikçi tarzıyla aralarında “İspanya Ulusal Gastronomi Ödülü” de olan birçok ulusal ve uluslararası ödüle layık görüldü.
Aduriz’e Türkiye gastronomisi hakkında ne düşündüğünü sorduğumuzda; “Türkiye coğrafi olarak farklı kültürlerin bir araya geldiği bir konumda ve hem anlatacak hem öğretecek çok şeyi var. Önemli olan kitlesi ve şeflerinin bu deneyimleri paylaşacak noktaya gelmesi” yanıtını alıyoruz.

Andoni Luis Aduriz aşçılık okulunun ilk senesinde sınıfta kalmasından başlayarak 2 Michelin yıldızına uzanan hikayesini Gastromasa’da paylaşıyor.