Fatih Tutak

Tayland’ın Bangkok şehrinde bulunan The House on Sathorn restoranın başında bulunan Fatih Tutak, hem şef hem restorantör hem de de bir hikâye anlatıcı. Gastronomi ve yemeğe ilgisi genç yaşında annesinin evde yaptığı yemeklerle başlayan şefin, küçük yaşında bir ilgi gibi görünen mutfak merakı zamanla gerçek bir tutkuya evrilmiş. Tutak, bunun üzerine Türkiye’de pek çok iyi şefin çıktığı, aşçılığın kalbinin attığı Bolu Mengen’de şeflik eğitimi almaya karar vermiş.

İstanbul’da sektörün önde gelen yeme içme yerlerinde çalışmış olan Tutak, daha sonra kendisine sunulan bir fırsatı değerlendirerek yurt dışına çıkmış. Pekin, Tokyo, Singapur, Danimarka ve Hong Kong ziyaret ettiği ülkelerden yalnızca birkaçı.

Gastronomi kariyerinde önemli restoran ve oteller barındıran Fatih Tutak, The House on Sathorn’a gelmeden önce Hong Kong’da bulunan The Bellbrook’ta sunduğu özgün ve eşsiz ürünler ile öne çıktı. Hong Kong-Macau’daki Michelin Guide 2015’in de ilgisini çeken Tutak, Kopenhag’da bulunan dünyanın önde gelen restoranlarından NOMA ve Tokyo’da bulunan 3 Michelin yıldızlı Nihonryori Ryugin gibi restoranlarda da çalışmış. Singapur’da bulunan Marina Bay Sands’de de executive sous chef’lik yapan Tutak, buralarda kazandığı deneyim ve perspektifi The House on Sathorn’un mutfağına yansıtıyor.

“Şef olmasaydım plastik cerrah olmak isterdim” diyen Tutak, dünyaca Uzakdoğu ve Avrupa’daki ünlü Michelin yıldızlı restoranlarda geçen çalışma hayatını ve tecrübelerini Gastromasa’da anlatıyor.