Ali Güngörmüş

Dünyadaki Michelin yıldızı alan ilk Türk şef olma unvanını taşıyan Ali Güngörmüş, 1976 senesinde Tunceli’de dünyaya gelmiş. Güngörmüş, şeflik eğitimi almanın ardından henüz 27 yaşındayken 20 kişilik ekibiyle Hamburg’da bulunan Elbe nehri kıyısında restoranını açmış. Bu başarısını bir Michelin yıldızı ile taçlandıran şef yazdığı kitaplarla da gastronomi dünyasını şekillendirmeye devam ediyor. Almanya’da “Ülkenin geleceğini şekillendiren 100 insan” listesinde yer alan Güngörmüş, Mediterran isimli kitabı yazdı ve “Ali Güngörmüş” ismiyle kendi hayatını ve reçetelerini içeren bir kitap yayımladı. Bu kitap “Dünya Yemek Kitapları Ödülleri”nde Akdeniz Mutfağı dalında, 2008 senesinde Almanya’da yayınlanan en iyi yemek kitabı seçildi.

Projeleriyle gastronomi dünyasını şekillendirmeye devam eden Güngörmüş, Tunceli’de işçi çocuğu olarak başlayıp Almanya’nın en önemli şeflerinden biri olma hikayesini Gastromasa’da paylaşıyor.