Dünya Turizm Örgütü ve Basque Culinary Center 2. Global Gastronomy Startup Yarışması için güçlerini birleştirdi

Gastronomi turizmini zenginleştirmek ve tüm dünyadaki destinasyonlarda ekonomik kalkınmayı teşvik etmek için bir fırsat yaratan yarışmada iki kategoride ödül verilecek. İlk kategoride seçilen projeden hem yenilikçi hem de sürdürülebilir bir etkiye sahip olması beklenecek. Seçilen proje Basque Culinary Center’dan ve Dünya Turizm Örgütü’nden uzman desteği alacak ve Dünya Gastronomi Forumu’nda sergilenecek. Diğer kategoride ise ezber bozan bir gastronomi girişimine ödül verilecek. Kazanan proje Basque Culinary Center’dan mutfak desteği ve üç bin avro’ya kadar maddi destek alacak.

Yarışmanın kurucularından ve Bask Culinary Center’ın Genel Müdürü Joxe Mari Aizega konuyla ilgili: “Bu yarışma gastronomi alanındaki girişimci yetenekleri tanımlamamıza ve desteklememize izin veriyor. Dünyanın farklı bölgelerinde gastronomi ve turizm potansiyelinden yararlanan yeni girişimleri teşvik eden girişimciler var. Aynı şekilde, girişimcilerin hem şirketler hem de destinasyonlar üzerinde dönüşüm potansiyeli olan ve olumlu bir etkisi olan projeler geliştirmelerine yardımcı olmak için eğitim sağlamamıza ve araçlar sunmamıza olanak tanıyor” dedi.

Daha fazla bilgi için linki tıklayabilirsiniz.