Yılın restoranı ödülünü Avustralya’da yer alan şef Coşkun Uysal’ın Tulum Restaurant’ı aldı

Yılın en iyi restoranı ödülünü Avusturalya’da yer alan Tulum Restaurant aldı. Herald Sun Delicious Magazine tarafından birinci seçilen Tulum Restaurant’ın genç şefi Coşkun Uysal ve ekibi, Türk mutfağını yurt dışında doğru tanıtmak misyonuyla Tulum’da şahane lezzetler yaratıyor.

2016’da açtığı Tulum Restaurant ile Türk mutfağının sadece kebaptan ibaret olmadığını anlatmak isteyen Coşkun Uysal yaptığı yemekler ve sunumla bunu başardı. Yerel ürünlerle modern bir yaklaşımla yemeklerini hazırlayan ve Türk yemeklerine sanatsal bir yaklaşımla bakan Coşkun Uysal “Delicious 100” listesinde birinci oldu.

Şef Coşkun Uysal: “Bir Türk olarak ve bir şef olarak Melbourne’ye ilk geldiğimde, Türklerin vizyonunun sadece kebap olduğunu görünce hayal kırıklığına uğradım. Kebabın yanında da meze olarak sadece çiğ sarımsak verildiğini gördüm. Bu duruma çok sinirlenmiştim, bu yüzden bir şef olarak bu konuda bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm” dedi.